DEI-vertaisoppimisryhmä

DEI (Diversity, Equity and Inclusion) -teemoihin keskittyvä vertaisoppimisryhmä tarjoaa yrityksille tilan oppimiselle ja keskustelulle tärkeistä sosiaalisen vastuun teemoista.

DEI-ryhmän logo

DEI-vertaisoppimisryhmä (Diversity, Equity, Inclusion) tarjoaa yrityksille luottamuksellisen keskustelualustan, jossa osallistujat pääsevät jakamaan haasteitaan ja parhaita käytäntöjään ja syventymään monimuotoisuuden ajankohtaisimpiin kysymyksiin. Ryhmässä keskustellaan muun muassa monimuotoisuuden mittaamisesta, vähemmistöihin kuuluvien työntekijöiden mukaan ottamisesta sekä johdon roolista. 

Vertaisoppimisryhmä on suunnattu DEI-kysymysten parissa työskenteleville asiantuntijoille (esim. HR/vastuullisuus/viestintä), jotka ovat motivoituneita kehittämään yrityksen monimuotoisuustyötä ja syventämään omaa osaamistaan. Ryhmässä pääset verkostoitumaan ja keskustelemaan muiden suomalaisten yritysten kanssa, etsimään yhdessä ratkaisuja haasteisiin sekä tutustumaan monimuotoisuustyötä tukeviin työkaluihin. 

Ryhmä on avoin ja maksuton kaikille UN Global Compact Suomen jäsenyrityksille. 

Haku vertaisoppimisryhmään käynnistyy 5.6.2024. 

Ryhmään voi osallistua kaikki UN Global Compact Suomen jäsenyritykset.

Ryhmään voi osallistua 1–2 henkilöä per yritys.

Ohjelma on jäsenillemme maksuton. Jos organisaatiosi ei vielä ole verkostomme jäsen, voit tutustua jäsenyyteen täällä tai olla yhteydessä jäsenvastaava Paavali Koivulaan paavali.koivula@globalcompact.fi.

Toivomme, että osallistujilla on jo entuudestaan peruskäsitys DEI-kysymyksistä ja että yrityksessä on otettu askeleita monimuotoisuuden edistämiseksi. Osallistuminen Target Gender Equality -koulutusohjelmaan ennen vertaisoppimisryhmään hakemista on suositeltavaa. 

Ryhmätapaamisten kieli on suomi. Tarjolla olevat taustamateriaalit ovat pääosin englanniksi. 

Vertaisoppimisryhmä ei velvoita yritystäsi mihinkään. Toivomme kuitenkin, että ilmoittautuneet jäsenyritykset sitoutuvat osallistumaan ryhmätapaamisiin, sillä paikkoja on tarjolla rajallisesti.  

Hakuaika: 5.6.-23.8.2024 

Valintapäätökset hakijoille tiedoksi: viimeistään 30.8.2024 

Ohjelman työpajat*

Ryhmätapaamisia järjestetään syksyn 2024 ja kevään 2025 aikana yhteensä neljä. Ryhmä kokoontuu Helsingissä. Tapaamisissa kuullaan asiantuntija-alustuksia sekä case-esimerkkejä, mutta suurin osa ajasta käytetään keskusteluun ja vertaisoppimiseen. 

Syksy 2024 

17.9. klo 9–12 
19.11. klo 9–12 

* Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Voit ilmoittautua mukaan täyttämällä hakemuksen. Hakemuksia käsitellään jo hakuajan aikana. Pyydämme vastaamaan huolellisesti jokaiseen lomakkeen kysymykseen, sillä vastauksilla on merkitystä, kun teemme päätöksiä osallistujista. Lisäksi tapaamisten sisältöjä räätälöidään vastaamaan osallistujien tarpeita ja toiveita.  

Valinnoissa otetaan huomioon yrityksen koko ja toimiala, kokemus ja aiempi työ aiheen parissa (esim. osallistuminen Target Gender Equality -ohjelmaan) 

Huom. Ryhmään hakeminen ei ole suoraan tae mukaan pääsemisestä. Vahvistamme valinnat viimeistään hakuajan päätyttyä. 

Haluatko mukaan?

Vertaisoppimisryhmään haetaan yrityksenä. Haku ryhmän toiselle kierrokselle käynnistyy kesäkuussa 2024.

Jäikö sinulle kysyttävää?

Sophia Lawson Hellu

Programme Manager

Sophia vastaa ihmisoikeuksiin, tasa-arvoon ja korruption torjuntaan liittyvästä tarjonnastamme. Voit olla häneen yhteydessä sekä Business & Human Rights että Target Gender Equality -ohjelmista.