Jaa

Miten yritysvastuun sääntely etenee Suomessa ja EU:ssa?

Tapahtumapäivä

23.10.2020

Tapahtumapaikka

Online

Global Compact Network Finland järjestää keskustelutilaisuuden jäsenilleen yritysvastuuseen liittyvästä sääntelystä pe 23.10.2020 klo 9.

Yritysvastuu ja ihmisoikeuksien tehokas edistäminen ovat tärkeitä asioita suomalaisille yrityksille. Yritykset toimivat aktiivisesti, jotta ihmisoikeusloukkauksia niiden toimitusketjuissa ei tapahtuisi. Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomessa on maailman toiseksi vastuullisimmat yritykset.

Suomessa selvitetään parhaillaan oman yritysvastuulainsäädännön tarvetta. Istuvan hallituksen ohjelmassa on linjattu selvityksestä, jonka tavoitteena on yritysvastuulain säätäminen. Myös EU:ssa valmistellaan parhaillaan yritysvastuulainsäädäntöä.

Aihe on herättänyt paljon keskustelua ja kysymyksiä. Miten tällä hetkellä valmistelu yritysvastuusääntelyn luomiseksi Suomessa ja EU:ssa etenee? Kumpi on parempi: kansallinen vai EU:n laajuinen sääntely?  Miksi Suomessa tarvitaan sääntelyä yritysvastuusta? Mitä se toteutuessaan tarkoittaisi yrityksille? Onko kyse vain sosiaalisesta vastuusta ja ihmisoikeuksista vai myös huolehtimisesta ympäristövaikutuksista ja taloudellisesta vastuusta? Mitä sääntely tarkoittaisi eri kokoisille yrityksille? Koskisiko se kaikkia toimialoja? Miten yrityksissä voidaan varautua mahdollisesti tulevaan uuteen sääntelyyn?

Global Compact Network Finland järjestää keskustelutilaisuuden jäsenilleen yritysvastuuseen liittyvästä sääntelystä pe 23.10.2020 klo 9. Tilaisuudessa alustavat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (Euroopan parlamentti) ja erityisasiantuntija Linda Piirto (Työ- ja elinkeinoministeriö). Alustusten jälkeen luvassa vapaata keskustelua. Ilmoittautumisen yhteydessä voi lähettää jo ennakkoon kysymyksiä asiantuntijoille.

Ohjelma

9.00 Tilaisuuden avaus, Lenita Toivakka, pääsihteeri, Global Compact Network Finland
9.05 Mitä ESG tarkoittaa nyt ja tulevaisuudessa?, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen
9.25 Kysymyksiä ja kommentteja
9.30 Yritysvastuusääntely Suomessa, erityisasiantuntija Linda Piirto (TEM)
9.50 Keskustelua
10.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu webinaariin