Jaa

Twitter-chat #sdgfichat 28.5. klo 14-15

Tapahtumapäivä

28.05.2020

Viisi kysymystä, joiden ympärille toivomme aktiivista ajatuksenvaihtoa eli lähde mukaan keskusteluun.

Poikkeuksellinen aika, jota elämme, tuo inhimillistä syvyyttä meidän kaikkien ajatteluun. Kukaan meistä ei varmastikaan ajattele palaavansa samanlaiseen maailmaan, missä elimme ennen koronavirusta.

YK:n vuonna 2015 lanseeraamat 17 kestävän kehityksen tavoitetta (SDGt) ovat saattaneet jäädä monille meistä hieman etäisiksi. Tavoitteiksi, joista valtiot ja suuret, globaalit organisaatiot kantavat vastuuta. Ajattelu on kuitenkin muuttumassa – mikä on minun vastuuni tässä kokonaisuudessa ja miten minun organisaationi voi tehdä näiden tavoitteiden edistämiseksi? Kyse on kuitenkin lopulta aina yksittäisistä aloitteista ja teoista.

Haluamme vaihtaa tästä tärkeästä teemasta ajatuksia kanssasi Global Compact Finlandin koordinoimassa Twitter-chatissa torstaina 28.5. klo 14 – 15.

Olemme valmistelleet viisi kysymystä, joiden ympärille toivomme aktiivista ajatuksenvaihtoa. Kutsumme mukaan joukon kaltaisiasi aktiivisia ajattelijoita, joilla on muillekin jaettavaksi arvokkaita ajatuksia ja ideoita.

Mitä chatiin osallistuminen edellyttäisi sinulta? Minimissään noin viittä tviittiä tunnin aikana.

Chatissä esitettävät kysymykset:

K1: YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma (Agenda2030) tähtää äärimmäisen köyhyyden poistamiseen sekä kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon. Miksi maailma tarvitsee mielestäsi yhteisiä tavoitteita? 

K2: Mikä tavoite tai tavoitteet ovat erityisen tärkeitä Suomelle? Missä meillä on kansallisesti suurimmat mahdollisuudet vaikuttaa? Kerro tavoite ja perustelusi.  

K3: On tärkeää tarkastella kestävän kehityksen tavoitteita myös yksilötasolla. Jos sinun pitäisi nimetä yksi tavoite, jolla on sinulle henkilökohtaisesti suurin merkitys, mikä se olisi ja miksi? Kerro myös, mitä konkreettista teet omassa arjessasi tavoitteen edistämiseksi.  

K4: Kestävän kehityksen tavoitteet näkyvät yhä enemmän eri toimijoiden viestinnässä. Miten mielestäsi tavoitteista pitäisi viestiä?  

K5: Elämme koronakriisin keskellä. Onko tämä uusi tilanne ja siihen liittyvät uhkakuvat muuttaneet organisaatiosi prioriteetteja tavoitteiden suhteen? Kerro esimerkkejä.

Chatissä saa ilman muuta tviitata enemmänkin, mutta yksi vastaus per kysymys riittää myös mainiosti. Lisäksi voit aktiivisesti kommentoida myös muiden tviittejä tai pelkästään tykätä niistä. Tviitit voi suunnitella ja kirjoittaa itsellesi ennakkoon valmiiksi, näin vastaaminen käy näppärästi tunnin aikana. Chat-vastauksissa voit halutessaan myös ohjata linkeillä muuhun aiheeseen liittyvään sisältöön ja siten jakaa laajempaakin tietoa.

Chatissa käytetään aihetunnistetta: #sdgfichat

Global Compact Finland tviittaa kysymykset yksi kerrallaan ja kysymyksiin vastataan yksi kerrallaan. Kun vastaan kysymykseen yksi, aloita vastauksesi kirjoittamalla V1: Vastauksesi #sdgfichat.

On tärkeää käyttää aihetunnisteita joka vastauksessa, jotta vastauksesi rekisteröityy.  Jos et vielä seuraa Global Compact Finlandia Twitterissä, käy jo tänään aktivoitumassa seuraajaksi: @globalcompactFi.

Lähde mukaan keskusteluun. Tehdään yhdessä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita tunnetummaksi. Osallistumalla vaikutat!