Julkaistu 12.06.2024

Jaa

26 suomalaista yritystä kehittää ilmastotyötään Climate Ambition -koulutusohjelmassa

26 suomalaisyritystä on aloittanut Climate Ambition -koulutusohjelman, jonka tarkoituksena on kiihdyttää yritysten matkaa kohti tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden (SBT) asettamista.

Climate Ambition Accelerator

Climate Ambition -ohjelman uusi kierros on käynnistynyt 26 suomalaisyrityksen voimin.  

Climate Ambition Accelerator on UN Global Compactin perustama kuuden kuukauden koulutusohjelma. Se on suunniteltu varustamaan yritykset tiedolla ja taidoilla, joita ne tarvitsevat 1,5 °C tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden asettamiseen – avaten niille polun kohti nettonollapäästöjä vuoteen 2050 mennessä. 

Koulutusohjelman aikana yritykset pääsevät tutustumaan parhaisiin käytäntöihin maailmalta, oppimaan vertaisiltaan, osallistumaan käytännönläheisiin työpajoihin ja opiskelemaan koulutustilaisuuksien ja ryhmätapaamisten lisäksi itsenäisesti verkko-oppimisalustalla. Samalla yritykset saavat tukea työhön johtavilta ilmasto- ja SBTi-asiantuntijoilta. 

Ohjelman päätyttyä mukana olevat yritykset ymmärtävät paremmin oman toimintansa vaikutukset ilmastoon, osaavat laskea oman liiketoimintansa päästöt ja tuntevat mahdollisuutensa vähentää niitä. Lisäksi osallistuvat yritykset ovat ohjelman jälkeen valmiita sitoutumaan kansainväliseen Science Based Targets -aloitteeseen ja asettamaan tieteeseen perustuvat tavoitteet.  

Koulutusohjelma jatkuu läpi syksyn marraskuuhun 2024 saakka. Se järjestetään pohjoismaisena toteutuksena yhdessä Tanskan, Norjan, Islannin ja Ruotsin UN Global Compact -verkostojen kanssa. 

Koulutusohjelmaan osallistuu Suomesta muun muassa: 

3 Step IT Oy

Alko Oy 

Aspo Oyj 

Beamex Oy Ab 

Cargotec Oyj

CSC – IT Center for Science Ltd.

Digia Oyj 

Etteplan Oyj 

Framery Oy

Gasgrid Finland Oy 

Oy Halton Group Ltd. 

Huhtamäki Oyj

ICEYE 

Kempower Oyj 

Kotipizza Group Oy 

Med Group Oy

Paptic Ltd 

Rapala VMC Oyj

Raute Oyj

Rukakeskus Oy

Sievo Oy

SOK

Teleste Oyj

Tampereen tilapalvelut Oy

Oy Transmeri Ab


Lisätietoja:

Karoliina Koistila
Programme Manager
karoliina.koistila@globalcompact.fi
+358 40 516 3772


UN Global Compactista lyhyesti: 

YK:n entisen pääsihteerin aloitteena syntynyt UN Global Compact on maailman suurin yritysvastuuverkosto. UN Global Compact auttaa yrityksiä edistämään yritysvastuun kymmentä periaatetta, jotka liittyvät työoloihin, ihmisoikeuksiin, ympäristöön ja korruption torjuntaan. Tarkoituksena on vauhdittaa liiketoiminnan maailmanlaajuista yhteisvaikutusta sitoutumalla kymmenen periaatteen lisäksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, jotka muodostavat vastuullisuustyön globaalin viitekehyksen. UN Global Compactiin kuuluu yli 23 000 yritystä yli 160 maasta ja 69:stä eri paikallisverkostosta. Tavoitteena on yhdistää liiketoiminta – paremman maailman puolesta.