Julkaistu 27.08.2020

Jaa

GC Network Finlandin Ten Principles -koulutus keräsi linjoille yli 300 kuulijaa

Ten Principles -koulutuksen ensimmäinen osa järjestettiin webinaarina 26.8. Vastuullisuudesta kiinnostuneita osaajia oli mukana yli 300 lukuisista eri yrityksistä.

Suomen Global Compact -verkosto aloitti syksyn ohjelmansa Ten Principles -webinaarisarjalla. Ten Principles -koulutuksessa tutustutaan Global Compactin linjaamaan kymmeneen ihmisoikeuksiin, työelämän laatuun, ympäristöön ja korruption vastaisuuteen liittyvään periaatteeseen. Periaatteet ankkuroituvat YK:n kansainvälisiin sopimuksiin ja julistuksiin, joihin Suomikin on sitoutunut.

Ensimmäinen Ten Principles -webinaari järjestettiin yhteistyössä yritysvastuuasiantuntijoiden Merja Pentikäisen, Hanna Liappisin sekä Hanna Silvolan kanssa. Lisäksi UPM:n vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren kertoi miten UPM on toteuttanut yritysvastuuta Global Compactin periaatteiden ja työkalujen avulla. Katso webinaarin tallenne tästä.

Webinaarissa esiteltiin mitä Global Compactin periaatteet tarkoittavat yrityksille. Ne sisältävät yritysvastuun kolme eri osa-aluetta (sosiaalinen, ympäristö-, ja taloudellinen vastuu), jotka ovat kouluttajien mukaan vahvasti sidoksissa toisiinsa. Siksi Global Compactin periaatteisiin sitoutuminen luo yrityksille vahvan pohjan ja selkänojan, jolta rakentaa kestävää ja kannattavaa liiketoimintaa pitkälle tulevaisuuteen.

Tästä hyvänä esimerkkinä toimii UPM. UPM on ollut sitoutunut Global Compactiin ja aloitteen kymmeneen periaatteeseen vuodesta 2003. Global Compact on auttanut UPM:ää löytämään resursseja ja tukea yritysvastuutyöhön sekä jalkauttamaan vastuullisuuden syvälle yrityksen strategiaan ja arkeen. Nykyään UPM on Global Compact LEAD -yritys, joka on mukana kehittämässä uusia vastuullisuusratkaisuja ja vaikuttamassa yritysvastuukeskusteluun globaalilla tasolla yhdessä 36 muun edelläkävijäyrityksen kanssa.

Ten Principles- webinaariin osallistui lähes 350 vastuullisuusasioista kiinnostunutta. Saimme ilmoittautuneilta valtavan määrän kysymyksiä, joista osaan vastattiin webinaarin aikana. Lisää keskustelua aiheista on luvassa seuraavissa webinaareissamme syksyn aikana.

Ten Principles -koulutus jatkuu kolmella jatko-osalla aina kahden viikon välein. Tulevissa webinaareissa tulemme paneutumaan syvemmin jokaiseen kymmeneen periaatteeseen teemoittain. Perehdymme sosiaaliseen, ympäristö- ja taloudelliseen vastuuseen asiantuntijoiden sekä jäsenyritystemme Elisan, Fiskarsin ja Fingridin esimerkkien johdolla.

Ilmoittaudu nyt mukaan Ten Principles -koulutuksen webinaareihin:

Osa 2 Sosiaalinen vastuu to 10.9. klo 15

Osa 3 Ympäristö ke 23.9. klo 15

Osa 4 Taloudellinen vastuu ke 7.10. klo 15

Webinaarit ovat täysin avoimia ja ilmaisia Global Compact Network Finlandin jäsenyrityksille. Myös muut yritykset ovat tervetulleita – Global Compact Network Finland perii maksun verkoston ulkopuolelta osallistuvilta.