Julkaistu 01.10.2020

Jaa

Suomen Global Compact -verkostossa jo 100 jäsentä

Global Compact Network Finland sai juuri sadannen jäsenensä, kun Yleisradio Oy sitoutui YK:n yritysvastuualoitteen kymmeneen periaatteeseen.

YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteen alla toimiva Global Compact Suomen verkosto aloitti toimintansa vuoden 2020 alussa. Verkosto on kasvanut vauhdilla ja sai juuri sadannen jäsenensäkun Yleisradio Oy sitoutui YK:n yritysvastuualoitteen kymmeneen periaatteeseen. Suomen verkosto on osa laajaa, yli 150 maan globaalia verkostoa.

”Yle haluaa olla mukana kantamassa vastuuta yhteisen maapallomme kestävästä kehityksestä. Yle edistää omalla toimialallaan vastuullisuuteen liittyviä käytäntöjä ja sitoutuu vahvasti YK:n Global Compact -aloitteen kymmeneen periaatteeseen sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteisin”, painottaa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

”Olen iloinen, että verkoston toiminta kiinnostaa suomalaisia yrityksiä. Yritysten rooli globaalien ongelmien ratkaisemisessa on erittäin tärkeä. Niillä on tarvittavaa osaamista, teknologiaa ja resursseja, jota työhön tarvitaan. Jatkuva parantaminen yritysvastuun kaikilla osa-alueilla on hyvä pohja tulevaisuuden menestykselle ja yritysten välinen yhteistyö edesauttaa sitä”, Global Compact Suomen verkoston hallituksen puheenjohtaja Sami Lundgren toteaa.

Global Compact on maailman laajin yritysvastuun yhteistyöverkosto. Se perustuu YK:n kansainvälisiin periaatteisiin ja antaa vahvan selkänojan yritysten vastuullisuustyöhön. Global Compactiin sitoutuneet yritykset tukevat ja toteuttavat toiminnassaan ja omassa vaikutuspiirissään ihmisoikeuksiin, työoloihin sekä ympäristöön ja korruption vastaiseen toimintaan liittyviä perusarvoja. Global Compact Suomen verkosto on yrityksistä ja yhteisöistä koostuva yhteistyö- ja oppimisverkosto, joka tarjoaa jäsenilleen koulutusta, tapahtumia sekä työkaluja vastuullisuuden edistämiseen omassa liiketoiminnassaan.

”Maailmanlaajuisiin ongelmiin tarvitaan maailmanlaajuisia ratkaisuja. YK on ainoa kansainvälinen toimija, joka tarjoaa yrityksille ja yhteisöille sekä globaalin että kansallisen toimintaympäristön ja työkaluja vastuullisuustyöhön”, Global Compact Network Finlandin pääsihteeri Lenita Toivakka muistuttaa.

Katso täältä Global Compact Network Finlandin jäsenyritykset ja -yhteisöt aakkosjärjestyksessä.

Lisätietoja:

Irene Tommiska-Jarva

Vastuullisen toiminnan päällikkö

Yleisradio Oy

Puh. 040 5771160

--

Sami Lundgren 

Hallituksen puheenjohtaja, Global Compact Network Finland

Vastuullisuusjohtaja, UPM

Puh. 040 5800 910

--

Lenita Toivakka

Pääsihteeri

Global Compact Network Finland

Puh. 050 4646552