Julkaistu 20.08.2020

Jaa

UN Global Compact kutsuu yrityksiä sitoutumaan yhteisiin ilmastotavoitteisiin New Yorkin ilmastoviikon lähestyessä

Global Compact haluaa tuoda yritysten ilmastoteot ja Business Ambition for 1.5°C -kampanjan näkyviin YK:n 75. yleiskokouksen aloituksessa ja New Yorkin ilmastoviikolla.

Global Compact lanseerasi vuonna 2019 Business Ambition for 1.5°C -kampanjan. Sen tarkoituksena on kannustaa yrityksiä sitoutumaan ilmastotoimiin, jotka pyrkivät hillitsemään ilmastonlämpenemisen 1.5 asteeseen. Kampanjaan liittyvät yritykset sitoutuvat asettamaan toiminnalleen tieteeseen pohjautuvia, kilpailukykyisiä ilmastotavoitteita Global Compactin ja kolmen muun yhteistyökumppanin Science Based Targets -aloitteen avulla. Mukana on jo yli 270 yritystä, mukaan lukien seitsemän suomalaista toimijaa.

Nämä mukaan lähteneet yritykset ovat todiste siitä, että puolentoista asteen tavoitteeseen sitoutuminen ja tavoitteiden noudattaminen liiketoiminnassa on mahdollista ja kannattavaa. Ilmastotavoitteisiin sitoutuneiden ja niiden eteen työskentelevien yritysten odotetaan olevan parhaimmassa asemassa menestyäkseen, kun yhteiskunta ja talous tekee siirtymää kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

YK:n 75. yleiskokouksen ja New Yorkin ilmastoviikon lähestyessä syyskuussa Global Compact haluaa tuoda puolentoista asteen kampanjaan sitoutuneet yritykset ja niiden ilmastoteot esille. Kutsumme kaikki yritykset liittymään Business Ambition for 1.5°C -kampanjaan, jotta Global Compact -verkosto voi lähettää entistä vahvemman viestin yrityssektorin sitoutumisesta puolentoista asteen tulevaisuuteen näissä korkean tason tapaamisissa.

Yritykset, jotka ovat liittyneet kampanjaan ennen YK:n yleiskokouksen avausviikkoa:

  • Tunnistetaan kunnianhimoisten ilmastotekojen tukijoina ja kansainvälisinä edelläkävijöinä korkean tason #UnitingBusiness LIVE -tapahtumassa.
  • Näkyvät puolentoista asteen tulevaisuuteen sitoutuneina yrityksinä UN Global Compactin ja Science Based Targets -aloitteen web-sivuilla.
  • Ovat mukana kansainvälisessä Race to Zero -kampanjassa, joka tuo yhteen erilaiset ilmastoaloitteet YK:n ilmastokokoukseen (COP26) marraskuussa 2021.

Lähetättehän yrityksenne sitoumuskirjeen 11.9. mennessä osoitteeseen commitments@sciencebasedtargets.org, jotta yrityksenne saadaan listattua mukaan kampanjaan ennen syyskuun huipputapaamisia.

Business Ambition for 1.5°C -kampanjaan voi ilman muuta lähteä mukaan myöhemminkin. Kampanja kestää aina marraskuun 2021 COP26-kokoukseen asti.

Lue lisää aloitteesta