Julkaistu 25.06.2024

Jaa

UN Global Compact Suomen hallituksen puheenjohtajana aloittaa Satu Kuoppamäki ja neuvonantajana Heidi Hautala

Tuore puheenjohtaja ja neuvonantaja tuovat UN Global Compact Suomen hallitukseen syvää osaamista ja näkemystä yritysvastuun kehityksestä Suomessa ja maailmalla.

Satu Kuoppamäki ja Heidi Hautala

UN Global Compact Suomen vuosikokouksessa 7.5.2024 valittu hallitus on nimittänyt joukostaan puheenjohtajat. Uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Satu Kuoppamäki (Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta, S-ryhmä). Varapuheenjohtajana jatkaa Anna Korpivaara (ONNI / Med Group Oy). Uutena hallituksen jäsenenä aloitti Rasmus Pinomaa (Kemira). Hallituksessa jatkavat Juhana Lamberg (Faros & Com Oy), Helena Laukko (Suomen YK-liitto), Merja Leino (Atria Oyj), Sami Lundgren (UPM-Kymmene Oyj), Jussi Manninen (Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy) ja Jaana Tyynismaa (Ramboll Finland Oy).

UN Global Compact Suomen hallituksen neuvonantajana aloittaa syksyllä 2024 Heidi Hautala. Hallitus toivottaa Heidin lämpimästi mukaan järjestön kehittämiseen. 

”Heidi Hautala tuo hallitustyöskentelyyn arvokasta kokemusta ja näkemystä yritysvastuun kehittymisestä Euroopassa ja globaalisti. Hänen laaja-alainen osaamisensa ihmisoikeus- sekä ympäristövastuun kysymyksissä tulevat auttamaan järjestöämme valmistautuessamme syksyllä 2024 pitkän tähtäimen strategiatyön. Heidi on toiminut useissa ainutlaatuisissa yritysmaailmaa ja yhteiskuntaa raamittavissa näköalapaikoissa vuosien ajan. Arvostamme suuresti, että saamme hänen laajan osaamisensa ja verkostonsa käyttöömme”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Satu Kuoppamäki.  

Heidi Hautala on toiminut Europan parlamentin jäsenenä yhtäjaksoisesti vuodesta 2014 vuoteen 2024. Lokakuusta 2017 alkaen hän on toiminut Euroopan parlamentin varapuhemiehenä. Hautala on ainoa suomalainen, joka on toiminut Euroopan parlamentissa ryhmän tai valiokunnan johdossa. Suomessa hän on toiminut kehitysministerinä vuosina 2011–2013 ja kansanedustajana vuosina 1991–1995 ja 2003–2009. 


Lisätiedot:

Marja Innanen
Pääsihteeri, UN Global Compact Suomi
marja.innanen@globalcompact.fi
+358 50 471 7314

Heidi Hautalan kuva © Ignacio Sanchez Sanchez