Julkaistu 24.08.2023

Jaa

Uusi koulutusohjelma paneutuu yritysten luontovaikutuksiin – mukana ohjelmassa 15 suomalaista yritystä

Joukko suomalaisyrityksiä on tänään aloittanut uuden Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -koulutusohjelman. Ohjelmassa osallistujat perehtyvät Science Based Targets Networkin (SBTN) julkaisemaan ohjeistukseen tiedepohjaisista luontotavoitteista.

UN Global Compact Suomi on kehittänyt Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -ohjelman yhdessä Ramboll Finlandin kanssa, ja ympäristöministeriö on myöntänyt ohjelman kehittämiseen osarahoitusta. Koulutusohjelmaan osallistuu 15 suomalaista yritystä eri toimialoilta. UN Global Compact Suomi on ensimmäinen Global Compact -verkosto, joka toteuttaa vastaavan ohjelman.

Science Based Targets Networkin (SBTN) keväällä julkaistu viitekehys antaa yrityksille valmiudet arvioida vaikutuksiaan luontoon ja asettaa tavoitteet vaikutusten hillitsemiseksi. Menetelmien tarkoituksena on tukea yritysten jo tekemiä toimia ilmasto- ja luontokriisien hidastamiseksi ja toisaalta myös vastata kunnianhimoisempien toimien tarpeeseen.

Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -ohjelmassa osallistujat perehtyvät SBTN:n julkaisemiin ohjeisiin, menetelmiin ja työkaluihin. Ohjelmassa keskitytään erityisesti kattavan olennaisuusarvion tekemiseen, jotta osallistuvat yritykset voisivat tunnistaa oman toimintansa ja arvoketjunsa aiheuttamat luontohaitat ja niiden sijainnit.

Lisäksi osallistujat oppivat muun muassa, miten yritykset voivat mitata tunnistettujen kohteiden nykyistä luonnontilaa, ja miten asettaa riittävän kunnianhimoiset tavoitteet luonnontilan parantamiseksi.

Ohjelman tavoitteena on syventää yritysten välistä vertaisoppimista ja yhteistyötä luontotyön parissa. Seitsemän kuukauden pituisen oppimispolun aikana yritysten edustajat tapaavat kasvokkain työpajoissa sekä opiskelevat itsenäisesti verkossa.

Koulutusohjelmaan osallistuu:

Alko Oy
Fazer
HKScan Oyj
Huhtamäki
Kemijoki Oy
Kemira Oyj
KONE Oyj
Lidl Suomi Ky
Lindström Oy
Marimekko
Nokia Oyj
Skanska Oy
St1 Nordic Oy
Viking Malt Group
Ylva


Lisätietoja: 

Uusi viitekehys mahdollistaa tiedepohjaisten luontotavoitteiden asettamisen yrityksille 

Tieteeseen perustuvat luontotavoitteet -ohjelma

Karoliina Koistila
Programme Manager, Climate & Environment
UN Global Compact Suomi
+358 40 516 3772
karoliina.koistila@globalcompact.fi

UN Global Compactista lyhyesti:

YK:n Global Compact on maailman laajin yritysvastuuverkosto, johon kuuluu yli 19 000 yritystä yli 160 maasta. Global Compactiin sitoutuneet organisaatiot edistävät yritysvastuun kymmentä periaatetta sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, jotka muodostavat vastuullisuustyön globaalin viitekehyksen. UN Global Compact Suomi tarjoaa jäsenilleen kansainvälisen vertaisoppimisverkoston ja laajan koulutustarjonnan vastuullisuustyön kehittämiseen.