PK-yritysten vastuullisuusryhmä

PK-yritysten vastuullisuusryhmä tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille tilan oppimiselle ja keskustelulle strategisesta vastuullisuusjohtamisesta.

PK-yritysten vastuullisuusryhmä tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille tilan oppimiselle ja keskustelulle strategisesta vastuullisuusjohtamisesta.

Ryhmätapaamiset keskittyvät UN Global Compactin kymmenen periaatteen mukaisiin aihealueisiin: ihmisoikeudet ja työelämän oikeudet, ympäristö ja korruption torjunta sekä hyvä hallinto. Lisäksi osallistujayritykset paneutuvat vastuullisuuden liiketoiminnalliseen arvoon ja suunnittelevat vastuullisuuspolkunsa seuraavia askelia. Ohjelmassa jaetaan parhaita käytäntöjä ja ratkotaan haasteita yhdessä.

Ryhmä on suunnattu pienten ja keskisuurten yritysten vastuullisuustyöstä vastaaville henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittämään yrityksen vastuullisuutta eteenpäin ja syventämään omaa osaamistaan. Tarjoamme ryhmään osallistuville vertaisoppimista ja verkostoitumista, asiantuntijoiden alustuksia keskeisiin vastuullisuusaiheisiin sekä kattavasti opiskelumateriaaleja ja työkaluja.

Ryhmä on avoin ja ilmainen kaikille UN Global Compact Suomen pienille ja keskisuurille jäsenyrityksille.

Uusi hakukierros käynnistyy toukokuussa 2024.

Ryhmätapaamiset vuonna 2023:

Ryhmätapaamisia järjestettiin viisi syksyn 2023 aikana Helsingissä. Osallistujien tulee valmistautua kuhunkin tapaamiseen tutustumalla etukäteislukemistoon (1 sivu), jossa on tietoa aiheesta ja alustavat keskustelukysymykset. Lisäksi osallistujia kehotetaan katsomaan lyhyt opetusvideo aiheesta ennen tapaamista. Tapaamisissa kuullaan asiantuntija-alustus sekä yritysesimerkki, mutta suurin osa ajasta käytetään keskusteluun ja vertaisoppimiseen. Tapaamisen päätteeksi esitellään lisämateriaaleja ja työkaluja, joiden avulla on mahdollista syventyä aiheeseen tapaamisen jälkeen.

Ryhmätapaamiset 2023

 • Vastuullisuuden strateginen johtaminen ja arvo – 8.9.​ klo 9:30–11:30 (2 h)
  • Yrityscase Spinnova (Joni Mäkitalo, Head of ESG)
 • Ympäristövastuu – 29.9. klo 9:30–11:15 (1,75 h)
  • ​​Yrityscase Airam (Siina Hara, Vastuullisuus- ja laatupäällikkö)
 • Sosiaalinen vastuu: ihmis- ja työelämän oikeudet – 27.10. klo 9:30–11:15 (1,75 h)
  • ​​Yrityscase Ilmatar Energy
 • Hyvä hallinto ja korruption torjunta – 24.11. klo 9:30–11:15 (1,75 h)
 • Lopputapaaminen: reflektiot, tavoitteet ja seuraavat askeleet – 15.12. klo 9:30–11:15 (1,75 h)
 • Pääset oppimaan vastuullisuustyön eri osa-alueista 
 • Pääset verkostoitumaan ja jakamaan näkemyksiä muiden suomalaisten yritysten kanssa
 • Pääset keskustelemaan ja kysymään kysymyksiä alan asiantuntijoilta
 • Saat käyttöösi verkko-oppimisalustan, joka mahdollistaa opiskelun, silloin kun sinulle sopii
 • Ohjelma on maksuton UN Global Compact Suomen verkoston jäsenyrityksille
   

Ryhmään voi osallistua kaikki UN Global Compact Suomen pk-jäsenyritykset. Se on suunnattu yrityksen vastuullisuustyöstä vastaaville henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittämään yrityksen vastuullisuutta eteenpäin ja syventämään omaa osaamistaan. Toivomme, että osallistujilla on jo entuudestaan peruskäsitys vastuullisuudesta ja että yrityksessä on jo edes osittain alettu miettimään, mitä vastuullisuustyö (sosiaalinen vastuu, ympäristövastuu, taloudellinen vastuu ja hyvä hallinto) tarkoittaa yritykselle. Yrityksessä on esim. saatettu tehdä jo kevyttä olennaisuusanalyysiä vastuullisuuteen liittyen, mutta tämä ei ole pakollista.

Ryhmään voi osallistua 1–2 henkilöä per yritys.

Ohjelma on jäsenillemme maksuton. Jos organisaatiosi ei vielä ole verkostomme jäsen, voit tutustua jäsenyyteen täällä tai olla yhteydessä Participant Engagement Manager Paavali Koivulaan paavali.koivula@globalcompact.fi.

Ohjelman kieli on suomi, mutta materiaaleja on myös englanniksi.

Vertaisoppimisryhmä ei velvoita yritystäsi mihinkään. Toivomme, että ilmoittautuneet jäsenyritykset sitoutuvat osallistumaan kaikkiin ryhmätapaamisiin, sillä paikkoja on tarjolla rajallisesti. Osallistujien tulee varautua käyttämään kokonaisuudessaan n. 15 tuntia ryhmätapaamisiin ja taustamateriaalien läpikäyntiin syksyn aikana.

Ryhmään osallistuminen on jäsenillemme maksutonta. 

Haku vuoden 2023 ryhmään on päättynyt. Haku vuoden 2024 ryhmään avataan pian.

Mukaan voivat ilmoittautua pk-yritykset, jotka

 • ovat sitoutuneet UN Global Compactiin tai haluavat sitoutua ennen ilmoittautumisajan päättymistä,
 • ovat motivoituneita kehittämään yrityksen vastuullisuutta eteenpäin ja syventämään osaamista,
 • ovat halukkaita nimeämään 1–2 henkilöä, jotka osallistuvat kaikkiin ryhmätapaamisiin.

Huom. Ryhmään hakeminen ei ole suoraan tae mukaan pääsemisestä. Vahvistamme valinnat viimeistään hakuajan päätyttyä.

Ohjelma on jäsenillemme maksuton. Jos organisaatiosi ei vielä ole verkostomme jäsen, voit tutustua jäsenyyteen täällä tai olla yhteydessä Participant Engagement Manager Paavali Koivulaan paavali.koivula@globalcompact.fi.

Haluatko mukaan?

Vertaisoppimisryhmään haetaan yrityksenä. Haku ryhmän toiselle kierrokselle käynnistyy toukokuussa 2024.

Jäikö sinulle kysyttävää?

Netta Honkanen

Coordinator

Koordinaattorimme Netta vastaa SDG Ambition -koulutusohjelmasta, ja työskentelee lukuisten tapahtumien ja viestinnän töiden parissa.