Julkaistu 09.02.2021

Jaa

Vieraskynä

Ritva Paavonsalo, Leijona Catering Oy: Vastuullisuustyö on jatkuvasti kehittyvä prosessi

Leijona Catering Oy on ruokapalveluihin erikoistunut yritys, jonka kaikki osakkeet omistaa Suomen valtio. Liiketoimintamme koostuu Puolustusvoimien strategisesta kumppanuudesta, Rikosseuraamuslaitoksen ruokapalvelusta sekä muiden turvallisuuskriittisten asiakkaiden ja valtionhallinnon kohteiden ravintolatoiminnasta. Yhtiö toimii eri puolilla Suomea 60 toimipaikassa ja palveluksessamme on yli 510 alan ammattilaista. Yhtiö valmistaa asiakkailleen päivittäin yli 70 000 ateriaa. Liikevaihto vuonna 2019 oli 75,55 M€.

Meillä leijonalaisilla on tärkeä yhteiskunnallinen rooli asiakkaidemme ravitsemuksellisen hyvinvoinnin ylläpitäjänä ja luotettavana kumppanina kaikissa olosuhteissa. Yhtiön aloittaessa toimintansa vuonna 2012 vastuullisuus nousi yhdeksi arvoistamme, uudistumisen ja asiakasläheisyyden ohella.

Muutama vuosi sitten syntynyt ideamme vastuullisuusohjelman tekemisestä vaati runsaasti työtä, selvityksiä ja olennaisten asioiden täsmentämistä. Tavoitteenamme oli Leijonan strategian mukaisen vastuullisuusohjelman luominen, mikä ei ollut aivan helppoa. Kuitenkin, hankalan alun jälkeen löysimme ”punaisen langan” eli Leijonan liiketoiminnan kannalta olennaiset tavoitteet ja ennen kaikkea innostuksen, joka tarttui!

Ensimmäinen vastuullisuusohjelmamme valmistui alkuvuodesta 2019. Leijonan strategiasta johdettiin viisi vastuullisuusteemaa, jotka ovat merkittävä osa liiketoimintaa ja edistävät YK:n kestävän kehityksen kymmentä tavoitetta 17:sta tavoitteesta. Liitimme vastuullisuuden olennaiseksi osaksi liiketoimintaa vuosien 2019 ja 2020 aikana.

Vastuullisuusteemoista yhdeksi esimerkiksi nostan vastuullisen raaka-aineiden hankinnan. Ruuan raaka-aineiden hankinta on suuri osa ydintekemistämme ja haluamme tarjota asiakkaillemme aina vastuullisesti tuotettua ja hankittua, sekä tietenkin maistuvaa ruokaa. Viime vuonna tiukensimme omia hankintavaatimuksiamme entisestään erityisesti eläinten hyvinvoinnin, tuotteiden sertifioinnin sekä ruuan alkuperän jäljitettävyyden osalta.

Kaikki valitsemamme kestävän kehityksen teemat edesauttavat Leijona Cateringin strategian toteutumista ja ovat olennainen osa liiketoimintaa nyt ja tulevaisuudessa. Tänä päivänä näemme vastuullisuustyön jatkuvasti kehittyvänä prosessina, jossa opitaan koko ajan uutta.

Haluamme kantaa oman vastuumme kestävästä kehityksestä ja tulevaisuudesta, sekä ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Haluamme rakentaa tulevaisuuden vastuullista liiketoimintaa ja tähän työhön tarvitsemme säännöllisesti uutta tietoa, uusia työkaluja ja osaamista sekä verkostoitumista ja sparrausta.

Meille YK:n Global Compact -verkosto on sopiva viitekehys jatkokehittämiseen, ja odotamme innolla yhteistyötä verkostossa!

Ritva Paavonsalo
toimitusjohtaja
Leijona Catering Oy