Julkaistu 05.05.2021

Jaa

Global Compact Network Finlandin uusi hallitus on valittu

Global Compact Network Finland ry:n vuosikokous pidettiin virtuaalisesti tänään keskiviikkona 5.5.2021. Kiitämme kokoukseen sankoin joukoin osallistuneita jäsenorganisaatioitamme!    

Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Sami Lundgren. Kokous aloitettiin vuoden 2020 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen esittelyllä ja hyväksymisellä. Global Compact Network Finland aloitti täysipainoisen toimintansa viime vuonna YK:n Global Compactin täyttäessä 20 vuotta. Koronapandemiasta huolimatta Suomen paikallisverkosto tuotti aktiivisesti tapahtumia, koulutuksia ja viestintää, mikä mahdollisti yhdistyksen tasaisen kasvun. Vuoden 2020 lopussa Global Compact Network Finlandin jäsenmäärä oli 117. Pääsihteeri Lenita Toivakka totesi kokouksessa:


”Kiinnostus ja vaatimus yritysten vastuullisuudesta on Global Compact Network Finlandin toimiaikana korostunut entisestään. Yhä useampi yritys haluaa tehdä vastuullisuustyötä YK:n periaatteiden ja kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti, mikä näkyy kasvavana kiinnostuksena paikallisverkostoamme kohtaan.” 


Vuosikokouksessa esiteltiin ja hyväksyttiin myös vuoden 2021 talousarvio sekä toimintasuunnitelma. Global Compact Network Finland jatkaa työtään YK:n Global Compactin ja sen työkalujen tunnettuuden ja vaikuttavuuden edistämiseksi. Paikallisverkoston pyrkimyksenä on toimia aktiivisena vastuullisuustoimijana, joka tavoittaa yhä laajemmin suomalaisia yrityksiä, mediaa ja muita sidosryhmiä. 

Uusi hallitus 

Vuosikokouksessa päätettiin Global Compact Network Finland ry:n hallituksen koosta ja kokoonpanosta. Juuri valitun hallituksen koko kasvoi kuudesta seitsemään henkilöön, ja siihen kuuluu niin uusia kuin vanhoja tekijöitä.  

Global Compact Network Finlandin hallituksessa jatkavat: 

  • Sami Lundgren, UPM (hallituksen puheenjohtaja) 
  • Niina Niemelä, Fiskars  
  • Jaana Tyynismaa, Ramboll Finland 

Hallituksen uusina jäseninä aloittavat: 

  • Karoliina Loikkanen, Nokia 
  • Helena Laukko, Suomen YK-liitto 
  • Satu Kuoppamäki, OP Ryhmä 
  • Jussi Manninen, VTT 

Hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet valitaan aina vuodeksi kerrallaan. Hallituksen keskeisin tehtävä on Global Compact Network Finlandin toiminnasta ja taloudesta vastaaminen sekä vuosikokouksen päätösten toimeenpano. 

Lopuksi haluamme vielä kiittää nyt väistyviä hallituksen jäseniä heidän ahkerasta työstään Global Compact Network Finlandin vuoksi: 

  • Kati Ihamäki, OP Ryhmä 
  • Timo Kolehmainen, Nokia 
  • Juhana Lamberg, Musti ja Mirri