SDG Flag Day on YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden vuosipäivänä 25. syyskuuta pidettävä maailmanlaajuinen liputuskampanja.

25.9.2024 tulee kuluneeksi tasan yhdeksän vuotta, kun YK:n jäsenmaat sopivat kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelmasta.

Ohjelman ytimessä ovat 17 kestävän kehityksen tavoitetta (Sustainable Development Goals, SDG), jotka ohjaavat maailmanlaajuista kestävän kehityksen työtä vuoteen 2030 saakka.

Olemme jo yli puolenvälin Agenda 2030 -ohjelman toimeenpanon määräaikaa. Aika on käymässä vähiin, sillä monia tavoitteita ei tulla saavuttamaan nykyisellä tahdilla.

Nyt onkin aika nostaa kestävän kehityksen tavoitteet yhteiseksi prioriteetiksi ja näyttää sitoutuminen tähän globaaliin universaaliin agendaan. Koko yhteiskunnalla on tärkeä rooli tavoitteiden toimeenpanossa.

Nostamalla SDG-lipun salkoon 25. syyskuuta organisaatiot osoittavat sitoutumisensa kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Find this website in English here.

Miten osallistua kampanjaan?

SDG Flag Day on mahtava tilaisuus nostaa esiin organisaatiosi kestävän kehityksen työtä

Löydät kattavat ohjeet osallistumiseen ja viestintään osallistujan oppaasta.
Opas sisältää esimerkkijulkaisuja, kuvia ja videoita sosiaaliseen mediaan sekä tiedotepohjan.

Visuaalisia materiaaleja

Lataa alta kuvia ja videoita sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille.

Ilmoita organisaatiosi mukaan

Tilaa SDG-lippu YK-liiton verkkokaupasta

Lippua on saatavilla kahta eri kokoa:

Suuri SDG-lippu

Koko: 225 x 150 cm
Materiaali: 100% kierrätetty polyesteri (valmistettu PET-pulloista)
Hinta: 52 €


Pieni SDG-lippu

Koko: 150 x 100 cm
Materiaali: 100% kierrätetty polyesteri (valmistettu PET-pulloista)
Hinta: 35 €

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Vuonna 2015 kaikki YK:n 193 jäsenvaltiota hyväksyivät suunnitelman paremmasta tulevaisuudesta kaikille. Niin syntyi kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030 ja sen sisältämät 17 kestävän kehityksen tavoitetta (Sustainable Development Goals, SDG). Agenda 2030 tähtää kestävään kehitykseen, joka ottaa huomioon niin ympäristön, talouden ja ihmisen. Kantava periaate on, että ketään ei jätetä kehityksessä jälkeen; leave no one behind

Agenda 2030 ja kestävän kehityksen tavoitteet tarjoavat yhteisen kielen ja kompassin yhteiskunnan kestävyyshaasteiden ratkaisemiseen. Valtioiden lisäksi tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan kaikkia – myös paikallishallinnon, yksityissektorin, kansalaisyhteiskunnan ja kansalaisten laajaa osallistumista.

Haasta verkostosi mukaan kampanjaan

Kampanja on avoin kaikille, ja toivommekin laajasti mukaan laajasti organisaatioita ja yksityishenkilöitä, jotta nostamme kestävän kehityksen tavoitteet kaikkien tietoisuuteen.

Haasta verkostosi

Jäikö kysyttävää?

Forward Faster – kohti vuotta 2030

SDG-tavoitteiden saavuttamiseksi vuoteen 2030 mennessä tarvitsemme rohkeita muutoksentekijöitä ja johtajia. Forward Faster -aloite ohjaa yksityistä sektoria kunnianhimoisempiin toimiin.

Lue lisää