Suoraan sisältöön

Lähde mukaan SDG Ambition aloitteeseen

Suomen Global Compact -verkosto lanseeraa uuden SDG Ambition -aloitteen yhdessä Accenture Finlandin kanssa. SDG Ambition on Global Compactin, SAP:n ja Accenturen kehittämä kuuden kuukauden mittainen koulutusohjelma, jossa Global Compact -yritykset paneutuvat YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja rakentavat niistä uudenlaista vastuullisuusnäkökulmaa strategiaansa ja päivittäiseen toimintaansa.

Osallistuessaan SDG Ambitioniin yritykset saavat opastusta, koulutusta, verkostoitumismahdollisuuksia ja lähitukea, jotka auttavat asettamaan entistä kunnianhimoisempia vastuullisuustavoitteita, löytämään uusia mahdollisuuksia ja luomaan liiketoiminnallista lisäarvoa sekä pitkäkestoista kasvua. SDG Ambitionissa rakennetaan yhdessä tulevaisuuden menestyvää ja kannattavaa liiketoimintaa.

SDG Ambition on käytännönläheinen koulutus

Koulutuksessa yritykset pääsevät aidosti miettimään, miten SDG:t sopivat yrityksen omaan tekemiseen ja miten ne otetaan osaksi koko toiminnan ydintä ja yrityksen arkea. Käytännön toimiin ryhdytään heti koulutuksen alussa, kun asialistalla on vastuullisuuden systemaattinen jalkauttaminen liiketoimintaan askel askeleelta. Koulutuksessa hyödynnetään laajaa kirjoa Global Compact -julkaisuja, työkaluja ja muita materiaaleja, jotka ovat varta vasten suunniteltu yritysten tueksi SDG-työhön.

SDG Ambition koostuu kahdesta osuudesta

Globaali onboarding-osio, jossa yritykset oppivat koulutuksen sisällöstä ja rakenteesta sekä pääsevät verkostoitumaan keskenään. Onboarding alkaa lokakuussa, mutta se nauhoitetaan, joten mukaan ehtii myöhemminkin.

Ajankäyttö: online-sessiot n. 6h, alustavat tehtävät n. 2h

Virallinen SDG Ambition -koulutus (6kk), joka alkaa tammikuussa 2021. Koulutus rakentuu globaaleista luennoista sekä paikallisverkoston omista työpajoista, jotka fasilitoimme yhdessä partnerimme Accenture Finlandin kanssa. Koulutus on jaettu kolmeen moduuliin:

  1. Understanding SDG Ambition
  2. Goal-Setting & Mobilization
  3. Integration & Enablers

Ajankäyttö: luennot & työpajat n. 24h, alustavat tehtävät n. 9h

Osallistuttuaan SDG Ambitioniin yrityksillä on:

  • Ymmärrys siitä, miten vastuullisuuden integroiminen strategiaan tuo hyötyä yrityksen koko liiketoimelle
  • Kyvyt saavuttaa kunnianhimoiset SDG-tavoitteet ja edistää Agenda2030:n toteutumista
  • Tarvittava osaaminen SDG:t sisältävän strategian jalkauttamiseksi yrityksen eri osiin
  • Hyvät lähtökohdat oman edistymisen seuraamiseen ja siitä viestimiseen
  • Työkalut menestyvän ja kannattavan liiketoiminnan kehittämiseen sekä pitkäkestoiseen, kestävään kasvuun

Miten osallistun?

SDG Ambition on avoin kaikille Global Compact Network Finlandin jäsenille. Koulutus on ilmainen. Ilmoittautuminen ohjelmaan on auki 16.11.2020 saakka.

Huomioithan, että otamme vain rajatun määrän yrityksiä mukaan ohjelmaan. Näin voimme taata kaikille osallistujille mahdollisuuden laadukkaaseen opastukseen ja lähitukeen. SDG Ambitioniin osallistuvien yritysten tulee olla aidosti motivoituneita ja valmiita vahvistamaan toimiansa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi.

Ilmoittautuessaan yrityksen tulee nimetä kaksi henkilöä, jotka osallistuvat koulutuksiin ja tapahtumiin sekä yhden johtoportaan edustajan, joka seuraa ohjelman kehitystä ja toimii tukihenkilönä.

Pääset ilmoittautumislomakkeeseen alla olevasta painikkeesta:

Tarvitsetko lisätietoja?

Olethan meihin rohkeasti yhteydessä, jos haluat keskustella ja kuulla lisää SDG Ambitionista: info@globalcompact.fi

Voit myös katsoa lokakuussa 2020 järjestetyn infotilaisuuden tallenteen ja ladata tilaisuuden materiaalit käyttöösi.